Selecteer een pagina

Storytellingworkshops voor teams, thema’s en projecten

Storytellingworkshops voor teams, thema’s en projecten

Eenzame sporter bezig met stretchoefening op verder lege weg

Waarom een workshop storytelling?

Meningen en argumenten leiden tot uitwisseling van informatie, waarna iedereen vaak weer terugvalt in zijn oude werkwijze. Verhalen brengen betekenis en verbinding die mensen makkelijker aanzetten tot daadwerkelijk ander gedrag. In onze storytelling workshops dagen we je uit om verhalen met andere deelnemers te delen. Vooraf bepaal je of je de sessie in het teken van een thema wil zetten, of het onderdeel is van een breder traject of dat de workshop helemaal op zichzelf mag staan. In dat laatste geval gaat het bijvoorbeeld om teambuilding.

Wat levert een storytelling workshop op?

Een energieke sessie vol verrassende inkijkjes in de ervaringen en drijfveren van je groepsgenoten én van jezelf. Aan het eind van de sessie heb je je eigen verhaal verteld en heb je waardevolle feedback gekregen op jouw vertelkracht en -stijl.

Voor communicatie- en HR-afdelingen kunnen dit soort workshops prachtige verhalen opleveren die weer gebruikt kunnen worden in interne of externe communicatie (content). Uiteraard altijd met toestemming van de verteller, want verhalen gaan vaak over persoonlijke, vaak kwetsbare onderwerpen. Ook begeleiden we je met zorg in het creëren van een veilige sfeer tijdens de sessie en daar omheen.

Hoeveel tijd kost een storytelling workshop?

Een vertelsessie om verhalen op te halen rond een specifiek thema duurt meestal een dagdeel. Plus eventuele voorbereidings- of nazorgopdrachten op maat.

Een hele dag training met jouw team in het vinden, vormen en vertellen van persoonlijke verhalen is ook mogelijk. Zie voor meer informatie over de opzet van zo’n dag onze leiderschapstrainingen.

Neem contact op voor meer info!

Reactie op een van de vrijwillige workshops ‘Storytelling in zakelijke en sollicitatiegesprekken’ die InsideStory regelmatig verzorgt voor De Broekriem:

Ik vond dit een geweldige workshop, daarom geef ik een 10! Hélène liet ons met een indrukwekkend voorbeeld de kracht van storytelling voelen. Toen we daarna zelf aan de slag gingen, was het mooi om te zien hoe bij iedereen heel persoonlijke verhalen loskwamen. Doordat Hélène zelf haar kwetsbaarheid had laten zien, durfden wij dat ook. Hierdoor had de workshop heel veel diepgang in die korte twee uur die we hadden. Hélène gaf goede feedback en tips. Eerder wist ik niet dat je storytelling bij het solliciteren zou kunnen gebruiken en ook niet hoe je dat kon doen. Dankzij deze workshop is met dat nu duidelijk. Ik ga zeker verder aan de slag met de tips van InsideStory; de workshop heeft me echt geïnspireerd!

Femke Stolker

Eventmanager, De Broekriem Delft

Met Hélène en Wijnand hebben we in het najaar van 2016 drie ontzettend leuke proeverijtjes storytelling bij Ministerie van Economische Zaken georganiseerd. We kijken met heel veel plezier terug op de workshops. Ook de professionele werkhouding van Hélène en Wijnand zijn dingen om in de toekomst weer aan InsideStory te denken als trainer én partner in storytelling bij EZ!

In workshops leerden projectleiders en procesbegeleiders enerzijds wat storytelling met een groep doet en anderzijds hoe ze zelf deelnemers tijdens bijeenkomsten kunnen uitdagen om hun verhaal te laten vertellen. Alle drie de workshops zijn uiterst positief ontvangen door de deelnemers en de meesten smachten dan ook naar meer.

Wat Hélène en Wijnand erg goed doen is dat zij de deelnemers en hun verhaal op de eerste plaats zetten. De workshop begon al met de uitnodiging om een kort verhaal over jezelf te vertellen. In de twee uur die volgden werd dit nog een aantal keer herhaald. Ook was 1 deelnemer gevraagd om een persoonlijk verhaal te vertellen aan de groep. Deze deelnemer werd vooraf door Hélène en Wijnand gecoacht en zo stond er tijdens de workshop een collega voor de groep en kon iedereen voelen hoe het zou kunnen werken op ieders eigen werkterrein.

Marthijn de Blaeij

Senior adviseur bedrijfsvoering, Ministerie van Economische Zaken

InsideStory heeft voor de LOI een intermezzo verzorgd voor een multidisciplinaire bijeenkomst. Ik zocht iemand die, op speelse wijze, een voor het gehele publiek relevant thema zou kunnen tackelen. Die persoon heb ik in Hélène zeker gevonden: Hélène kwam zelf met een inspirerend idee ter invulling van het intermezzo. We hebben zoveel plezier gehad met die voorbereiding.

Op de dag zelf had ze direct de hele groep mee, we hebben allemaal ademloos geluisterd en alle participanten hebben aangegeven nieuwe inzichten te hebben verworven. De dag is door ons allemaal mede dankzij dit intermezzo als zeer inspirerend ervaren. Zoals ik het heb ervaren bereikt Hélène iedereen door zichzelf te zijn: ze is toegankelijk, voorkomend en empathisch. Daardoor willen mensen naar haar luisteren en van haar leren. Ik ken haar als een uitmuntend verteller, een inspirerende mentor en een bijzonder aangenaam mens. Ik had me geen fijnere samenwerking kunnen wensen. Ik kijk uit naar een vervolg.

Lisette Heijma

Servicemanager MBO-opleidingen, LOI

InsideStory heeft inmiddels twee workshops ‘storytelling in zakelijke gesprekken’ verzorgd voor Netwerkcafé Amsterdam.

Zowel de deelnemers als de organisatoren zijn zeer te spreken over de aanpak en de manier van kennis overdragen van Hélène. Ze verstaat de kunst om het publiek in no time te boeien, hen mee te krijgen en daarbij ook nog eens hun aandacht vast te houden.

Zij maakt dat mensen hun droom scherp krijgen en houden. Fascinerend om te zien hoe zij de deelnemers op speelse wijze bewust maakt van hun droom en hen deze droom leert om te buigen en te verpakken in een persoonlijk verhaal. Degene aan wie dit verhaal wordt verteld kan het gewoon visualiseren. De boodschap komt duidelijk over en brengt iets teweeg bij de ontvanger.

Hélène verstaat haar vak en kan goed met mensen omgaan. Ik vind haar inspirerend, toegankelijk, vriendelijk en met een gezonde dosis humor. Als je kunt bereiken dat deelnemers met een grijns een lesruimte verlaten met de mededeling ‘Dit is de beste workshop die ik hier tot nu toe heb gevolgd’ dan heb je echt wat weten te bereiken.

Merle Spann

Coördinator, Netwerkcafé Amsterdam

Ga naar de blogpagina

Pin It on Pinterest

Share This