Selecteer een pagina

Team

Hélène Oostdijk - InsideStory

Wie is Hélène Oostdijk?

Ik ben de oprichter en drijvende kracht achter InsideStory sinds 2015. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als intern en corporate communicatieadviseur. De laatste 8 jaar heb ik me gespecialiseerd in (corporate) storytelling. Ik geloof dat de organisaties die in staat zijn om mens en organisatie vanuit het hart te verbinden, de organisaties van de toekomst zijn. Sterker nog, dat dát de organisaties zijn die de toekomst zullen helpen vormgeven.

Sinds ik met verhalen en narratieve technieken werk, weet ik dat die een super krachtig instrument zijn om te bouwen aan verbinding tussen mensen. De focus van InsideStory is in de loop der jaren helemaal komen te liggen op het helpen van (publieke) organisaties die werken aan maatschappelijke impact. Ik wil managers en adviseurs leren hoe ze storytelling en -listening zélf in kunnen zetten. Zodat zij een cruciale 21st century skill ontwikkelen waarmee ze bewust mensen kunnen verbinden. Zeker nu ieders wereld op zijn kop is komen te staan door de pandemie en het nóg belangrijker is geworden om afstand tussen mensen te verkleinen. Letterlijk én figuurlijk. Fysiek én mentaal.

Ik ontwikkelde onder andere de corporate story van het ministerie van EZK, het verhaal van het CIBG en werkt momenteel aan de corporate story van de Diens Publiek en Communicatie van het ministerie van AZ. Ik gaf tientallen workshops en trainingen storytelling en ontwikkel regelmatig producten en modellen (o.a. samen met het ministerie van BZK), die helpen om storytelling echt maatschappelijk nut te geven. Wat haar betreft gaat het om de kunst van het vertellen met impact, het luisteren met empathie en de vaardigheid om daar de juiste momenten en vormen voor te creëren.

Bovendien speelt en regisseer ik met heel veel liefde en plezier in het theater. Ook daar zoek ik altijd naar manieren om een boodschap met impact over te brengen door de emotie en verbeelding die het verhaal triggert.

Let’s change the system!

Ons team

Ik werk graag en regelmatig samen met specialisten die mijn aanpak aanvullen en versterken en die net zo houden van het werken met verhalen als ik. Natuurlijk zijn dat collega (corporate) stortytellers, maar ook veranderspecialisten, organisatie-antropologen, serious game/experience designers en theatermakers. Want verhalen laten zich op tal van manieren vertellen, verbeelden en beleven!

Dit is het team waar InsideStory afgelopen paar jaar mooie opdrachten heeft mogen uitvoeren.

Wijnand van Oene

Wijnand van Oene

InsideStory

Wijnand en Hélène zijn partners in zaken én in het leven. Net als Hélène heeft Wijnand de opleiding tot Chief Storytelling bij de Storytelling Academy afgerond en heeft het werken met verhalen bij hem een centrale plek in zijn hart veroverd. Hij is gefascineerd door hoe in de verhalen die wij elkaar vertellen  cruciale informatie verstopt zit over onze individuele en collectieve identiteit. Missies, visies of kernwaarden lopen het gevaar holle frases te blijven, tenzij ze geladen worden met én door verhalen over concrete ervaringen van echte mensen. Zodat die verhalen verteld en geleefd worden door management en medewerkers.

Hij heeft een uitgebreide achtergrond in recruitment en werving en selectie. Daardoor kijkt hij altijd met een HR-bril naar de manier waarop verhalen kunnen helpen om niet alleen de juiste mensen te vinden, maar om ze wezenlijk met de organisatie verbinden. Hij stelt scherpe, soms pittige vragen, maar weet daarmee feilloos de connectie te maken die nodig is om samen tot de kern te komen. Wijnand is als een vis in het water in diepteinterviews en -onderzoeken en op ieder moment waarop een compleet out-of-the-box idee voor een nieuw model of product (zoals DE NEWSROOM) het verschil kan maken.

Samen met Hélène voerde Wijnand al vele opdrachten uit, zoals voor het Rijksvastgoedbedrijf, de Huurcommissie en Pivoton. Zelf adviseert hij over storytelling in HRM-vraagstukken en geeft hij workshops storytelling in strategisch recruitment via CareerStories. Bovendien runt Wijnand de back office van InsideStory en zorgt hij dat de relatie en de administratie op orde zijn, zodat opdrachtgevers én samenwerkingspartners soepel met InsideStory kunnen en willen blijven samenwerken.

Suzanne Verhees

Suzanne Verhees

Helder in Woord

Suzanne is verhalencoach en storyteller en helpt bedrijven en personen bij het (terug)vinden en vormen van hun kernverhaal. Daar waar het vuur brandt, dat is waar Suzanne naar op zoek is. Waar sta je voor? Wat is je unieke kracht, eigenschap of expertise? Waar wil je naartoe? En welke eigen ervaringsverhalen bekrachtigen je overtuiging? Suzanne zoekt en vindt het kernverhaal voor bedrijven en personen, als start voor krachtige en authentieke communicatie die hen helpt zichzelf beter te positioneren en meer impact te hebben. Met haar jarenlange ervaring als senior communicatieadviseur, weet Suzanne haar kennis van verhalen naadloos met communicatievraagstukken te verbinden. Ze is een daadkrachtige adviseur en enthousiaste sparringpartner, die je bovendien om een boodschap kan sturen in je organisatie. Ze heeft een heldere en scherpe pen, maar begeleidt met zichtbaar plezier net zo graag workshops en groepssessies.

Op dit moment werkt InsideStory samen me Suzanne aan de corporate story van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Ric Berretty

Ric Berretty

Experience Concepts

Ric regisseert belevingen. Met een brein dat bruist van nieuwe ideeën en frisse concepten om mensen bij elkaar te brengen. Met Experience Concepts helpt hij bedrijven de beleving van hun gasten, klanten, bezoekers te optimaliseren. Ric is een ideeënkanon, verhalenverteller en belevingsregisseur en  ontwikkelt en realiseert belevingsconcepten. Hij gebruikt humor, helderheid en de kracht van verhalen. Van speeltuinen en stadsparken tot musea en bezoekerscentra.

Met Ric werken we samen op het moment dat beleving naar the next level gebracht moet worden. Als je denkt dat je een goed idee hebt, maakt Ric het geweldig. Hij begrijpt publiek en menselijke beleving als geen ander en dompelt mensen kopje onder in het verhaal. Samen met Ric ontwikkelde InsideStory o.a. DE NEWSROOM in opdracht van het CIBG.

Ook delen Hélène en Ric de liefde voor theater, waar zij allebei al jaren regisseren, spelen en improviseren. Hun toneelvriendschap gaat een decennium terug, ver voor hun beide ondernemingen het licht zagen. Maar de basis van vertrouwen op elkaar en in elkaars kunnen is goud waard in ieder (nu dus ook zakelijk) creatief avontuur.

Mirjam Wilbrink

Mirjam Wilbrink

Studio Boven

Mirjam Wilbrink van Studio Boven is niet alleen de vaste vormgeefster van InsideStory, inmiddels werken we ook regelmatig samen aan opdrachten voor klanten. Zo ontwikkelde Mirjam de visuele stijl voor de corporate story van LNV en de middelen daar omheen en ontwierp ze voor ons de stijl van HET KAMPVUUR. Daarnaast maakte ze meerdere visuals en praatplaten voor verschillende van onze opdrachtgevers. Mirjam heeft niet alleen een veelzijdig en creatief oog. Wij werken zo graag met haar samen omdat ze snel, analytisch én kritisch weet mee te denken in klantvragen die vaak best complex of abstract zijn. Zij weet er (schijnbaar) zonder moeite tóch een visueel pakkend concept van te maken.

Ons doel

InsideStory wil de kracht van verhalen en storytelling in handen geven van changemakers met hart voor de publieke zaak. We werken met leiders, managementteams, organisatie- en communicatieprofessionals die de mens binnen het systeem centraal zetten. Organisatiekantelaars die weten dat je niet alleen rationele maar ook emotionele motivatie bij elkaar moet brengen om effectief aan maatschappelijke doelen te werken.

InsideStory helpt je de verhalen van jouw organisatie om te toveren in een krachtig, strategisch instrument waarmee je mensen vanuit het hart weet te raken, te verbinden en te bewegen. Verhalen die je helpen samen te leren van wat er leeft en die je helpen bouwen aan waardevolle relaties tussen de mensen die het waar moeten maken. Zelfs op afstand!

Let’s change the system!

Pin It on Pinterest

Share This