Selecteer een pagina

Trainingen storytelling in leiderschap

InsideStory traint al sinds begin 2016 groepen managers en leidinggevenden van de Rijksoverheid in het vinden, vormen en vertellen van hun leiderschapsverhalen. Want krachtige leiders hebben krachtige verhalen. 

Al vier verschillende ministeries bieden zelf of samen deze training aan aan managers en directeuren die hun eigen leiderschapsvaardigheden willen versterken. Stuk voor stuk zijn de deelnemers op zoek naar manieren om hun publiek en hun teams te inspireren. Vaak gaat het om taaie beleidsonderwerpen of ingewikkelde (re)organisatieboodschappen die moeten blijven plakken. Naast rationele argumenten om te overtuigen, willen ze ook emotioneel kunnen raken en beïnvloeden. Zónder aan authenticiteit te verliezen.

Waar ze mee naar huis gaan is een praktisch en krachtig nieuw leiderschapsinstrument. Achteraf ontvangen ze een serie van 15 e-mails waarmee ze verhalen op hun radar houden en in hun eigen levens- en werkervaring steeds meer bruikbare verhalen leren ontdekken waar ze stap voor stap hun eigen verhalenrugzak mee kunnen vullen.

Een paar reacties van deelnemers:

” Nog bedankt voor gisteren. Was geraakt en geïnspireerd door de verhalen en ook veel nuttige tips gekregen.” (Niek, EZ/NIA)

” Veel dank voor de serie van 15 opvolgingsmails over storytelling. Ik heb het als waardevol ervaren om op deze wijze na de training nog een half jaar geprikkeld te worden dit onderwerp ‘in mijn systeem’ te houden.” (Bart, EZ/ACM)

Meer weten over onze trainingen leiderschap en storytelling? Neem contact met ons op!

Ik heb de training storytelling erg leuk, inspirerend en leerzaam gevonden. Wij waren uiteindelijk met een kleine groep waardoor wij veel hebben geoefend. De verschillende werkvormen hebben mij geleerd hoe ik een verhaal opbouw en dat je altijd wel een persoonlijk verhaal hebt dat past.

Het vertellen van een persoonlijk verhaal ondersteunt je boodschap en maakt je menselijker. Ik heb geleerd dat persoonlijke verhalen in verschillende situaties van toepassing zijn. Of dit nu een presentatie met een boodschap is of een gesprek met je collega, medeweker of leidinggevende. Een persoonlijk verhaal inspireert en krijgt de luisteraar makkelijker in beweging.

Ik raad elke leidinggevende aan om zich in deze vaardigheid te trainen.

Marije Westra

P-Direkt, Ministerie van BZK

Pin It on Pinterest