Selecteer een pagina

Een sprekerspool van ambassadeurs voor de Rijksoverheid

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is in 2017 een mooi nieuw initiatief gestart: een sprekerspool van bevlogen ambtenaren als ambassadeur voor de Rijksoverheid. Zo’n 70 personen uit alle hoeken van het Rijk, van ministeries tot uitvoeringsorganisaties en penitentiaire inrichtingen hebben zich bij de eerste groep enthousiast aangemeld. Sinds die tijd groeit de groep. Regelmatig vertelt een van hen in Den Haag bij ProDemos -huis voor democratie en rechtsstaat-  groepen scholieren over het werk van een Rijksambtenaar.

Want wat is eigenlijk een ambtenaar? Welke rol speelt een ambtenaar in onze democratie? Waar loopt zo iemand in zijn dagelijks werk tegenaan en waarom is het werk dat een ambtenaar doet eigenlijk belangrijk? Schoolklassen met tieners zijn niet het makkelijkste publiek. Zeker niet als het onderwerp over saai beleid gaat. En toch is het belangrijk om jongeren te laten ervaren hoe het werk van al die ambtenaren hun eigen levens raakt.

InsideStory heeft een serie trainingen verzorgd voor deze sprekers. In een dagdeel tijd leerden de deelnemers wat verhalen zijn en hoe ze werken. Ze oefenden met het vertellen van een eigen verhaal door in te zoomen op een eigen ervaring en daarin een dilemma centraal te zetten.

De bevlogenheid van deze groep was inspirerend!

Meer weten over onze trainingen storytelling? Neem contact met ons op!

Bij ProDemos ontvangen wij regelmatig ambtenaren die een verhaal vertellen over hun werk en de plaats daarvan binnen de democratie aan leerlingen die onze dagprogramma's bezoeken. Deze ambtenaren worden sinds dit jaar door Hélène getraind. We zijn erg tevreden! De verhalen van de ambtenaren vinden meer aansluiting bij onze doelgroep dan voorheen.

Niels Dekker

Projectmedewerker educatie, ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat

Pin It on Pinterest