Selecteer een pagina

Individuele verhaalcoaching

Individuele verhaalcoaching

Heb jij een verhaal nodig?

Reken maar! Heb jij jezelf ook wel eens betrapt op heel hard werken om iemand te overtuigen? Je vuurt het ene na het andere argument af en verdedigt jouw mening alsof je leven er vanaf hangt. Achteraf ben je moe en is nog maar de vraag of die ander ‘om’ is. Hoe overtuig je een ander met een verhaal? Hoe wek je vertrouwen en hoe maak je anderen enthousiast voor jouw visie? Verhalen kunnen je helpen om anderen te raken en om te zorgen dat je boodschap blijft plakken.

Waarom een-op-een verhaalcoaching?

Dit is een interessante optie als jouw organisatie geen groepstrainingen aanbiedt, of je daar niet aan kan of wil deelnemen. Bijvoorbeeld omdat je direct wil kunnen leren van individuele feedback en oefening.

Deze een-op-een vorm van coaching is ook een goed idee als je bijvoorbeeld een specifieke presentatie of ‘talk’ moet houden waarmee je jouw boodschap glashelder wil overbrengen en echt impact wil hebben. In dat geval snijden we onze begeleiding helemaal op maat naar jouw behoeften en deadlines.

Hoe werkt onze verhaalcoaching?

Meestal gebruiken we drie tot vijf losse sessies van ongeveer anderhalf uur, waarin we per sessie inzoomen op een specifieke kant van storytelling en hoe je je eigen verhalen kan vinden, vormen en vertellen. Maar afhankelijk van jouw wensen kan ieder individueel traject op maat worden gemaakt. Uiteraard kunnen we de sessies ook gebruiken om een specifieke presentatie op te bouwen, de high-impact verhalen erbij te vinden en om jouw ‘optreden’ te polijsten.

Neem contact op voor meer info!

InsideStory heeft mij op inspirerende en vakkundige wijze geleerd hoe ik mijn boodschap helder en duidelijk kan overbrengen aan anderen. Hélène heeft mij aangemoedigd mijn persoonlijke verhaal te koppelen aan mijn boodschap. Ik heb geleerd dat elk verhaal de moeite waard is om te vertellen. Haar aanpak is persoonlijk en betrokken, waardoor je snel tot de kern komt. Met haar hulp vertel ik nu verhalen en merk dat dit beter werkt dan een theorie, die iedereen snel weer vergeet.

Babette Hoogendoorn

Eigenaar, QPEP

Je publiek onthoudt verhalen 22 keer beter dan feiten! Dit was één van de eyeopeners in de training die InsideStory heeft verzorgd voor mijn co-auteur en mij. Deze training werd door Hélène gegeven en was volledig maatwerk, waarbij wij hebben geleerd ‘het verhaal van ons boek’ te vertellen. We hebben veel zelf geoefend. Hélène benoemt wat zij goed vindt, en geeft direct ook opbouwende feedback en tips om je verhaal verder te verbeteren.

De kracht van Hélène is haar rustige en overtuigende aanpak. Je merkt dat zij weet waar ze naar toe wil met de training, en ze werkt consequent toe naar het resultaat. In de korte training wist zij diepgang te bereiken, daarnaast reikte ze ons ook veel praktische handvatten aan waarmee wij zelf verder aan de slag konden. Het resultaat: Twee dagen later al konden wij de inzichten uit de training toepassen in een sessie voor onze eigen klanten. En met succes!

Charlotte Staats

Eigenaar, Charlotte Staats

InsideStory heeft snel een helder beeld van mijn bedrijf neergezet dat ik zelf naar mijn doelgroep kan uitdragen. De praktische en pragmatische aanpak leverde mij binnen twee weken zes nieuwe leads op en het zet vaart achter mijn marketing. Vakkundig, voortvarend en concreet: een feestje om mee samen te werken!

Peter Creyghton

Eigenaar, Convexity

Ga naar de blogpagina

Pin It on Pinterest

Share This